Ładowarka do Nokii DC4

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • maczor
    Drive
    • 2008
    • 58

Ładowarka do Nokii DC4

Ja też patrząc na piątkowe spoty nie zauważyłem spadku frekwencji :-) choć osobiście dla mnie nie ma różnicy w który dzień mogłyby się odbywać spoty :-)

Natomiast co do ROHATYNY, to proponuję wykorzystać marketingowo nasz "come back" i załatwić tam stałe zniżki na nasze spoty - ktoś chętny, czy mam sam tam podjechać, bo przez telefon to takie mało profesjonalne.
  • Big
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 6389

Ładowarka do Nokii DC4

Panowie, mam pytanie. własnie załozylem w swojej O II nowy uchwyt do telefonu (CR 99) oraz ladowarkę DC4. Ładowarka ta jest zasilana z gniazda zapalniczki i teraz moje pytanie: Zauwazyłem ze po wyjęciu kluczyka ze stacyjki zielona lampka na ładowarce nadal się świeci. Czy to oznacza ze ładowarka nadal pobiera prąd z akumulatora (pomimo braku kluczyka w stacyjce i telefonu w uchwycie) ?? Czy w takim razie przy każdym opuszczeniu samochodu nalezy wtyczkę ładowarki wyjmowac z gniazda zapalniczki aby nie wyczerpac akumulatora??
    Serdeczne dzięki za odpowiedz.
    Czarny Elegance

Komentarz

• Thundi
      L&K
      • 2005
      • 1157

Big, Tak jest w cywilizowanych autach ze w zapalniczce prąd jest nawet gdy nie ma kluczyka w stacyjce (ba możesz auto z pilota zamknąć i też powinien być (co mi już nie raz się przydało bo musiałem ładować telefon a zostawienie auta z kluczykiem było by jednoznaczne z jego zniknięciem).
      Więc jeśli chcesz aby była wyłączana to podciągnij przewód od radia (ten gdzie prąd znika po wyjęciu kluczyka) i masz problem z głowy.
      O ortografie dba FF.
      Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
      http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
      Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• Big
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6389

Thundi, dzięki
        Ale prościej jest po prostu wyjąć wtyczkę ładowarki z gniazdka. Tylko myślałem, że to nie bedzie konieczne. Do tej pory miałem ładowarke sprzezona z uchwytem na tel i jak wyjmowałem tel z uchwytu ładowarka nie pobierała prądu.
        Czarny Elegance

Komentarz

• rezon
          RS
          • 2006
          • 1894
          • Volvo
          • AKL 1.6 MPI 101 KM
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Big
          Do tej pory miałem ładowarke sprzezona z uchwytem na tel i jak wyjmowałem tel z uchwytu ładowarka nie pobierała prądu.
          pobierała, pobierała - każde urządzenie podłączone do zasilania jakiś prąd pobiera - tyle, że przy ładowarce, nawet jak ma diodę sygnalizującą zasilanie to akumulator padłby pewnie po roku, albo i dłużej. Więcej pobiera alarm, centralny zamek itp. urządzenia wciąż aktywne po wyjęciu kluczyka. Jak nie przeszkadza Ci świecąca dioda, to możesz ją spokojnie zostawiać podłączoną.

Komentarz

Pracuję...